A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Konyhakéssel fenyegette haragosait egy lány a füzesabonyi áruházban

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a közelmúltban több olyan bűnelkövetővel szemben járt el, akik vélt vagy valós sérelmeiket másokon erőszakkal kívánták megtorolni. Az ilyen jogellenes cselekmények bűncselekménynek minősülnek.

A járási ügyészség két év hat hónap időtartamú feltételes ügyészi felfüggesztés intézkedést alkalmazott egy 26 éves lánnyal szemben, aki korábbi nézeteltérésük kapcsán 2019. december 23-án délután egy füzesabonyi áruházban került szóváltásba három fiatallal – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Közlése szerint a veszekedést követően a lány átment a szomszédos üzletbe, ahol vett magának egy konyhakést, majd azzal visszatérve az áruházba, megöléssel fenyegette haragosait, akik szétszaladtak és elbújtak előle. Az erőszakoskodó elkövetőt végül egy eladó fékezte meg, aki elővette a poroltót, és azt a gyanúsított irányába tartva közölte, hogy le fogja fújni, ha nem hagyja abba a köznyugalom megzavarásra alkalmas cselekményét.

A lány ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult nyomozás, melynek befejeztével az ügyészség az ügy összes körülményét mérlegelve azt állapította meg, hogy a gyanúsított esetében nem indokolt a vádemelés, mivel annak feltételes ügyészi felfüggesztésétől a jövőbeni magatartását illetően kedvező változás a várható. Amennyiben az intézkedés tartama alatt a lány nem követ el újabb bűncselekményt, úgy két és fél év múlva a most elkövetett garázdaság miatt az ügyészség megszünteti majd az eljárást.

Vádat emelt ugyanakkor a Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal a 43 éves nővel szemben, aki 2019. május 29-én egy poroszlói iskolában inzultált egy nevelőt azért, mert az megítélése szerint „nem vizsgálta ki rendesen” azt a konfliktust, ami a tanintézetben előző nap támadt a fia és néhány másik tanuló között. Az épületből távozóban a vádlott egy gyermeket is bántalmazott, akiről azt feltételezte, hogy részese volt a korábbi csetepaténak.

A járási ügyészség garázdaság vétségével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja a feldühödött anyát, akivel szemben a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje őt közérdekű munkavégzésre az elkövetett bűncselekmények miatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések