A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kolbászos lecsó jóféle tarhonyával: sűrű szafttal az igazi

A mindenféle finomsággal teli lecsó megunhatatlan kedvenc. A szalonna jó, füstös ízt ad neki, tarhonyával pedig még laktatóbb.

A lecsó a nyár kihagyhatatlan, gyorsan összedobható egytálétele. Az alap a paprika, a hagyma és a paradicsom, ám ezeken kívül is rengeteg finomság kerülhet még bele. Isteni tökkel, padlizsánnal, kolbásszal, virslivel, sokan kenyérrel eszik, mások rizzsel vagy tarhonyával. Elrontani szinte lehetetlen, viszont nem sok kell ahhoz, hogy az egész család kérjen belőle még egy tányérral.

Hozzávalók:

> 70 dkg paprika
> 50 dkg paradicsom
> 25 dkg tarhonya
> 20 dkg füstölt szalonna
> 10 dkg kolbász
> 10 dkg virsli
> 2 fej vöröshagyma
> 3 evőkanál olaj
> 2 teáskanál pirospaprika
> só
> bors

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a paprikát és a hagymát karikázd fel, a paradicsomot vágd gerezdekre. A felszeletelt, bevagdosott szalonnának süsd ki a zsírját. A szalonnadarabokat vedd ki, a visszamaradt zsiradékra dobd rá a hagymát, és dinszteld meg. Mehet hozzá a paprika, majd amikor összeesik, add hozzá a paradicsomot. Ha levet enged, tedd hozzá a felkarikázott kolbászt is. Amikor elfő a paradicsom leve, rakd hozzá a virslit, és szórd meg pirospaprikával, sóval, borssal, majd rottyantsd össze.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és szórd rá a tarhonyát. Kevergetve pirítsd aranybarnára. Önts hozzá hat deci vizet, és kis lángon főzd addig, amíg megpuhul, és magába szívja a vizet. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen, és szórj hozzá sót. A lecsóval és a pirított szalonnaszeletekkel együtt kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések