A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karddal akart egy családra rátörni egy férfi, mert nem tetszett neki egy poszt

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy közösségi oldalon tett bejegyzést sérelmezve karddal akart berontani egy család házába.

A vád szerint a kiskunhalasi férfi és a sértett között tavaly decemberben az egyik internetes közösségi oldalon folytatott levelezés során nézeteltérés alakult ki. A vádlott 2020. március 23-án reggel sérelmesnek találta a nő legutóbbi bejegyzését, ezért megjelent a kiskunmajsai házánál.

Az autóból kiszállva, kezében egy legalább 50 cm pengehosszúságú, kardszerű tárggyal, a nagykapuhoz futott és befelé kiabált a lakóknak. A sértett, látva a vádlott közeledését, segítséget kért a házban tartózkodó élettársától, akivel közösen belülről tartották a kaput, hogy megakadályozzák a támadó behatolását az ingatlanba.

A kiabáló vádlottat a háziak nem tudták lenyugtatni, továbbra is teljes erővel nekiment a nagykapunak, azonban nem tudott bejutni. Még egy rövid ideig kiabált, szitkozódott és hadonászott a karddal, majd miután meghallotta, hogy a nő rendőrt hív, autójával sietve elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések