A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jó hír: folyamatosan csökken az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában

Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában: az elmúlt 24 órában 85 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, 11-gyel kevesebbet, mint egy nappal korábban. Továbbra is Bécsben és Felső-Ausztriában a legmagasabb az új fertőzöttek száma.

Az országban eddig 21 566 ember koronavírustesztje lett pozitív, közülük 19 464-en időközben meggyógyultak. A betegségnek 719 halálos áldozata is van.

Az osztrák kormány továbbra is azt kéri a lakosságtól, hogy töltse Ausztriában a nyári szabadságát. Hat alsó-ausztriai turista például nemrégiben Horvátországban kapta el a fertőzést: visszatérésük után lett pozitív a koronavírustesztjük; az eset kapcsán 21 ember számára rendeltek el karantént.

Stabilnak nevezte az ausztriai koronavírus-helyzetet Rudolf Anschober egészségügyi miniszter. Anschober közölte, hogy a tervek szerint szeptemberben kezdi meg működését a koronavírus-jelzőrendszer. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a legnagyobb veszélyt jelző piros fokozat nem jelenti azt, hogy az egész országra kiterjedő újabb intézménybezárásokat rendelnek majd el. Az gazdasági katasztrófa lenne – hangsúlyozta a tárcavezető.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések