A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ittasan, a lányait is veszélyeztetve okozott baleset ez a Nógrád megyei férfi – Ez várhat rá

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 43 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki 2019 októberében ittasan okozott balesetet. A balesetben két lánya is megsérült.

A vád szerint az ittas férfi 2019. október 13-án hajnalban Vanyarc lakott területén Kálló irányába tartott autójával, amelyben utasként 19 és 17 éves lányai, valamint egy ismerősük ült – derült ki az ügyészség közleményéből.

Egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szembközti sávba – valószínűleg azért, mert ittas volt –, ezt követően pedig kapubeállóban egy álló autónak ütközött. Az ütközés következtében az álló jármű a szomszédos ingatlan előtt várakozó másik üres gépkocsinak ütközött, a férfi által vezetett autó pedig a vízelvezető árokba hajtott.

A baleset következtében a férfi kisebb lánya súlyos, a másik két utas pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset oka az volt, hogy a férfi ittas állapotban ült a volán mögé, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot ellene a Pásztói Járásbíróságon.

A férfit közlekedési szabálysértések miatt már 26 alkalommal bírságolták meg, az elmúlt hét évben a hatóságok hat esetben tiltották el az autóvezetéstől, sőt amikor a baleset történt, éppen két év felfüggesztett szabadságvesztését töltötte, így nagy eséllyel a szabadságvesztés letöltésének elrendelése és a járművezetéstől való végleges eltiltás várhat rá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések