A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni, málnás, görögdinnyés sorbet: a legjobb hűsítő kánikulai napokra

A sorbet az egyik legfinomabb nyári nyalánkság. A málnás-görögdinnyés változat garantáltan felüdít.

A sorbet hamisítatlan nyári frissítő, amit régen italként fogyasztottak, ma már inkább jegesen esszük. Rengeteg ízben készítheted, szinte bármilyen gyümölcsből tökéletes. A málna-dinnye párosítással biztos a siker. Míg a fagyik általában tejszínt vagy tejet tartalmaznak, addig a sorbet vízzel, illetve sziruppal készül.

Hozzávalók:

> 50 dkg görögdinnyehús
> 20 dkg málna
> 10 dkg cukor
> 2 csomag vaníliás cukor
> 1 db citrom
> 1.5 dl víz

Elkészítés:

A vizet és a kétféle cukrot forrald össze. Amikor a cukor feloldódik, húzd le a tűzről, és hűtsd ki a szirupot. A dinnyét kockázd fel, a magjait távolítsd el, tedd egy turmixgépbe, rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett málnát, a citrom levét, a szirupot, majd dolgozd össze. Addig keverd, amíg a massza sima lesz.

Töltsd át egy tálba, és rakd a fagyasztóba legalább hat órára, közben pedig többször kevergesd meg egy villával, hogy kicsit kásás legyen. Tálaláskor szedd poharakba, tálkákba, és mentával vagy citromfűvel, illetve gyümölccsel díszítsd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések