A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét devizakötvényt bocsát ki a magyar állam

Magyarország ismét kilép a devizakötvény-piacra, megkezdte egy japán jenben jegyzett államkötvény-értékesítés előkészítését, írja a Portfolio. 

Az Államadósság Kezelő Központ a napokban jelentette be, hogy durván megugrott az államháztartás hiánya, azonban akkor azt mondták, hogy a megugrott hiányt lakossági és forint állampapírokból finanszírozza majd. Az előzetes tervek szerint 4 milliárd euró értékben készül devizakötvényt kibocsátani a magyar állam, ebből 3,5 milliárd eurókötvény lesz, tehát feltehetően a maradék 500 millió eurónyi kötvény kerül majd jenben jegyzésre.

Az ÁKK idei finanszírozási tervének második módosítására azt követően került sor, hogy a Pénzügyminisztérium (PM) a Covid-19-járvánnyal kapcsolatos kedvezőtlen gazdasági kilátások és a járvány negatív gazdasági hatásait mérsékelni hivatott fiskális politikai lépések eredményeképp hétfőn 3,8 százalékról 7-9 százalékra módosította a 2020-as költségvetés GDP-arányos hiánycélját.

Az ÁKK május 26-án jelentette be idei finanszírozási tervének első módosítását, amikor a pénzforgalmi hiányprognózist 1601 milliárd forintról 289 milliárd forinttal 1890 milliárd forintra emelte arra hivatkozva, hogy a kormány 2,7 százalékról 3,8 százalékra emelte a költségvetés eredményszemléletű GDP-arányos hiánycélját a járvánnyal kapcsolatos kedvezőtlen gazdasági kilátások és a járvány negatív gazdasági hatásait mérsékelni hivatott fiskális politikai lépések miatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések