A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ínyenc francia lecsó sok szafttal: másnap még finomabb lesz

A franciák lecsója, a ratatouille a miénknél is gazdagabb ízvilágú. A paradicsomszósz és a friss fűszerek még izgalmasabbá teszik.

A nyári zöldségek legjava kerül a híres francia lecsóba, amiben elsősorban a padlizsán és a cukkini dominál. Abban is különbözik a miénktől, hogy a paradicsom egy része szósz formájában kerül bele, és sokkal több friss fűszerrel teszik ízletesebbé.

Hozzávalók:

> 2 db cukkini
> 2 db padlizsán
> 5 db paradicsom
> 1 db piros kaliforniai paprika
> 1 db sárga kaliforniai paprika
> rozmaring

A paradicsomos szószhoz
> 50 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
> 1 db vöröshagyma
> 1 db paprika
> 3 gerezd fokhagyma
> kakukkfű
> petrezselyem
> olívaolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Dobd rá a zúzott fokhagymát, a paprikát, és süsd öt-tíz percig. Mehet hozzá a hámozott paradicsom, majd fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Főzd 10-15 percig, amíg szószállagú nem lesz.

Közben a többi zöldséget alaposan mosd meg, és vágd fel körülbelül fél centis karikákra. Egy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, kanalazz bele a paradicsomos szószból, és váltakozva rendezd el benne a zöldségeket. Kanalazd rá a maradék szószt, locsold meg kevés olívaolajjal, tegyél rá rozmaringot, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon 50-60 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések