A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi gnocchi fűszeres paradicsomszósszal: összesütve még finomabb

Ilyen egy igazán olaszos ebéd! A gnocchi paradicsomszószban sütve, mozzarellával turbózva extra finom lesz.

A trattoriákban sem kapsz jobbat! Ebben az ízletes fogásban a tészta és a szósz is saját készítésű. Bátran fogj hozzá a gnocchihoz, ugyanis ugyanolyan egyszerű, mint a mi nudlink. Lehetőleg minél régebbi krumplit használj hozzá. A tészta ne legyen se túl lágy, se túl kemény.

Hozzávalók:

A tésztához
> 70 db krumpli
> 15 dkg liszt
> 1 db tojás
> só

A mártáshoz
> 50 dkg sűrített paradicsom
> 10 dkg mozzarella
> 1 db vöröshagyma
> 2 gerezd fokhagyma
> 2 ág bazsalikom
> só
> bors
> olaj

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Főzd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor puha, szűrd le, pucold meg, és még melegen törd meg. Várd meg, míg kihűl, utána szórd hozzá a lisztet, a sót, és add hozzá a tojást. Gyorsan dolgozd össze a masszát.

Oszd négy részre a tésztát, formázz mindegyikből hengert, majd egy éles késsel vágd fel egyforma nagyságú darabokra. Rakd a gnocchikat forrásban levő, sós vízbe, majd közepes lángon főzd addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Szűrd le, és csepegtesd le.

A szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd rá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Tedd rá a paradicsomot. Hígítsd kevés vízzel, és forrald fel. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg cukorral.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, rakd bele a tésztát, öntsd rá a paradicsomos szószt, és tedd a tetejére a kisebb darabokra vágott mozzarellát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. A tetejére szórj bazsalikomot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések