A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Göd után Mosonmagyaróváron is különleges gazdasági övezetet alakítanának ki

Különleges gazdasági övezetet alakítanának ki Mosonmagyaróváron, erről szavazott a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat pénteken az MTI tudósítása szerint.

Németh Zoltán, az önkormányzat kormánypárti elnöke  a határozat ismertetésekor kiemelte, hogy a különleges gazdasági övezetté nyilvánítást Mosonmagyaróvár önkormányzata kezdeményezte, amivel a megyei önkormányzat egyetért.

A CÉL, HOGY OLYAN GAZDASÁGI KÖRNYEZET JÖHESSEN LÉTRE, AHOL A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL MEGÁLLAPÍTOTT, KEDVEZŐ ADÓKÖRNYEZET SEGÍTI A BETELEPÜLŐ BEFEKTETŐKET.

A cégek beruházásai a térség gazdaságát erősítik, tette hozzá Németh Zoltán. A megyei önkormányzat szeretné elérni azt is, hogy állami beruházásként épüljön meg a tervezett, az 1-es és a 86-os utat összekötő út, amely segíteni az új iparterületeket, valamint lehetőséget teremtene arra is, hogy a forgalom elkerülje Mosonmagyaróvár Moson településrészét.

Az elfogadott határozat előterjesztése szerint négy mosonmagyaróvári cég - az Immo Reál Kft., a Milüp Kft., a Moson Projekt Kft. és az Alas Minerals Hungaria Kft. - kezdeményezte a mosonmagyaróvári képviselő-testületnél a terület különleges gazdasági övezetté nyilvánítását.

AZ ALAS MINERALS HUNGARIA KFT. TÖBB MINT ÖTMILLIÁRD FORINTOS IPARI BERUHÁZÁST SZERETNE MEGVALÓSÍTANI AZ ÉRINTETT TERÜLETEN.

Amennyiben a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánítja a területet, az előterjesztés szerint a megyei önkormányzat megállapodást köt a mosonmagyaróvári önkormányzattal az érintett területtel kapcsolatos feladat- és hatáskörök ellátásáról, amelyek költségét a megyei önkormányzat biztosítja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések