A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, színes zöldségnyárs: a legjobb, szénhidrátszegény köret grillhúsok mellé

Ha grillpartira készülsz, a zöldségnyársat se hagyd ki a kínálatból, hisz isteni köret lehet a sültek mellé.

Forró nyári napokon sokkal jobb a szabadban sütögetni, mint a konyhában izzadni. Gondolj azokra is, akik a hús helyett vagy mellett szívesen esznek valami könnyű finomságot. A zöldségnyárs mindig kapós. Ha fanyársakkal dolgozol, érdemes fél órára vízbe áztatni, hogy ne törjenek.

Hozzávalók:

> 20 dkg gomba
> 20 dkg koktélparadicsom
> 1 db cukkini
> 1 db piros kaliforniai paprika
> 1 db sárga kaliforniai paprika
> 2 db lila hagyma felkockázva
> 2 gerezd fokhagyma
> 2 evőkanál olívaolaj
> 1 teáskanál citromlé
> kakukkfű
> só
> bors

Elkészítés:

A gombát és a hagymát pucold meg, majd a többi zöldséggel együtt vágd nagyjából azonos darabokra. Az olívaolajat keverd össze a citrom levével, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel.

A zöldségeket kend be a páccal, hogy az ízek jól átjárják, majd váltakozva tűzd a nyársra. Ha van időd, pihentesd legalább fél órát a hűtőben. Tedd a nyársat olajozott grillrácsra, és forgatva süsd 10-12 percig. Közben többször fordítsd meg, hogy mindenhol szép színt kapjon. Önmagában, mártogatóssal vagy sültekkel kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések