A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Észak-Korea állítja, továbbra sincs náluk koronavírus-fertőzött személy – Most mégis meglepő dologra szánták el magukat

Ugyan még mindig nincs fertőzött az országban, most mégis élelmiszersegély szállítását rendelte el a vezetőség oda, ahol az első gyanús esetet regisztrálták.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerdán utasította kormányát, hogy azonnal küldjön segélyt Keszongba, amelyet lezáratott július végén, mert felmerült a gyanú, hogy koronavírus-fertőzött érkezett a városba Dél-Koreából.

A KCNA állami hírügynökség július 26-i tájékoztatása szerint egy olyan férfinál merült fel a fertőzés lehetősége, aki három éve illegális úton távozott az országból, de most visszatért. Az illető koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért karanténba zárták. A hatóságok megpróbálták felderíteni a férfi kapcsolati hálóját – írja a HVG.

Észak-Korea azóta sem közölte, hogy a férfiról bebizonyosodott-e a gyanú, és még mindig azt állítja, egyetlen fertőzöttje sincs. Keszong lakossága feltehetően nagyon megsínyli a zárlatot, ha a vezető különleges élelmiszersegély odaszállítását rendelte el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések