A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elutasítja az önkényes szankciókat Varga Judit

Nem köti össze a jogállamisággal az uniós források kifizetését az a megállapodás, amely az Európai Tanács legutóbbi ülésén született az uniós keretköltségvetésről és a helyreállítási alapról – hangsúlyozta a Budapester Zeitungnak Varga Judit igazságügyi miniszter.

Mint mondta, az elfogadott szövegben világosan pénzügyi természetű feltételrendszerről van szó a költségvetés védelmében, nem politikairól. Egy működő feltételrendszerhez egyértelmű normákra és definíciókra van szükség – emlékeztetett.

Varga szerint már most is kifinomult rendszer ellenőrzi a források kifizetését, amit szükség esetén lehet ugyan fejleszteni, de nem olyan homályos fogalmak bevezetésével, mint az „általános jogállamisági hiányosságok”.

A miniszter arról is beszélt, hogy az Európai Parlament a nemzetállami vezetőket tömörítő Tanáccsal szemben a problémákat gyakran nem megoldja, hanem generálja.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések