A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elfogták az osztrák audist, aki egy autósüldözés után elütötte az intézkedni próbáló rendőrt Sopronban

A 41 éves osztrák férfi hétfő este gázolta el a járőrt a hűség városában, majd elhajtott, azonban az osztrák hatóságok elfogták.

Sopronban, a Móricz Zsigmond utcában ellenőrizték a rendőrök egy osztrák rendszámú Audi A6 típusú gépkocsi vezetőjét augusztus 17-én, hétfőn 21 óra 30 perc körül – számol be az esetről a police.hu.

A járművet vezető urat a járőrök igazoltatták, a sofőr egy osztrák vezetői engedélyt adott át, majd alkoholtesztet végeztek a férfin.

A vizsgálat bizony kimutatta, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott, ezért az egyenruhások őt további mintavételre el akarták vinni.

Az audis férfinak ez nem tetszett és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A rendőrök több autóval is a nyomába eredtek és autósüldözés alakult ki a hűség városában.

A férfi úgy próbált egérutat nyerni, hogy több az útját elálló rendőrautónak is nekiütközött, végül egy forgalmi ok miatt lassításra kényszerült sofőrt a Csengery és Csatkai utcák kereszteződésében sikerült megállítani.

Az egyik rendőr kiszállt a szolgálati autóból, hogy a sofőrt kiszállítsa az Audiból, ám az ámokfutó először hátramenetbe kapcsolt, majd hirtelen elindulva, nagy sebességgel a vele szemből érkező egyenruhás felé indult, és elsodorta őt.

Az intézkedő járőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Az egyik rendőr a társát ért támadás után az Audi kerekére célozva egy lövést adott le, ám a férfi ismét megszökött.

Az osztrák hatóságok, a magyar rendőröktől kapott információk alapján augusztus 18-án, kedden 0 óra 55 perckor megtalálták a soproni ámokfutót és elfogták, majd Schattendorfi Rendőrőrsre előállították őt. A férfival szemben a magyar hatóságok nemzetközi körözést adtak ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések