A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy nyolcvanéves kerékpárost tiltottak el doppingolás miatt

Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) megfosztott egy 80 éves kerékpárost korosztályos világrekordjától, valamint egy évre el is tiltotta, mert szervezetében anabolikus szteroidot találtak.

Barbara Gicquel tavaly augusztus 29-én állított fel új világcsúcsot 500 méteren a 75 és 79 évesek közötti korosztályban. Ezután végeztek rajta doppingtesztet, aminek az eredménye pozitív lett, az anabolikus szteroidok közé tartozó metiltesztoszteron maradványtermékeit mutatták ki nála.

A metiltesztoszteron egyik gyógyszeréből származott, a nő be is ismerte, hogy 2005 óta szedte. Gicquel utólag gyógyászati mentességet kért, de az USADA elutasította a kérelmét. Az USADA szerint a nő állapota nem igényli a metiltesztoszteron alkalmazását, a gyógyszer nemcsak abban segít neki, hogy egészséges legyen, hanem a sportteljesítményét is javítja. Ráadásul Gicquel korábban egyetlen doppingvizsgálaton sem jelezte a gyógyszer szedését.

Gicqueltől nemcsak az 500 méteres világrekordot vették el, hanem a sprintben, egyéni üldözésesben és az időfutamon elért eredményeit is törölték az amerikai bajnokságon. A kerékpáros megpróbálta a törlést megakadályozni, de egy választott bíróság helyben hagyta a döntést, az ítélet szerint 2015. augusztus 29-e után, mivel ekkor tudta meg a nő, hogy tiltott szert is tartalmaz gyógyszer, minden eredményét meg kell semmisíteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések