A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenetes fotók! Így nézett ki Bejrút a pusztító robbanás előtt, ilyen állapotok uralkodnak most

Döbbenetes pusztítást végzett Bejrút kikötőjében a kedd délután történt robbanás, amelyben közel százan életüket veszítették és négyezernél is többen megsebesültek.

Kedden délután felrobbant egy tűzijátékraktár Libanon fővárosában, Bejrútban. A libanoni vöröskereszt szerda reggeli közlése szerint a az elsöprő erejű detonáció már legalább 100 halálos áldozatot követelt, több mint 4000-en megsérültek, illetve 200 ezernél is többen veszítették el az otthonukat. A várost szerdán katasztrófa sújtotta területté nyilvánították a libanoni hatóságok.

Azt, hogy mi okozta a hatalmas robbanást a bejrúti kikötőben, továbbra is vizsgálják a hatóságok. Az eddigi információk szerint kedden délután tűz keletkezhetett a kikötőben található tűzijátékraktárban, amely ennek hatására a levegőbe repült. Az első robbanást nem sokkal később azonban egy második, sokkal nagyobb erejű is követte, amely során a 2700 tonna ammónium nitrátot őrző raktár robbanhatott fel.

A bejrúti kikötő a detonációk következtében szinte a földel vált egyenlővé, a felrobbant épületek pedig szinte teljesen egészében megsemmisültek. A pusztítást jól érzékeltetik a helyszínről készült drónfelvételek is, amelyeket összehasonlítottak a katasztrófát megelőző állapotokkal:



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések