A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cukkinis paradicsomleves friss zöldfűszerekkel: sült zöldségekből még zamatosabb

A könnyen elkészíthető leves kertből vagy piacról frissen beszerzett alapanyagokból a legfinomabb.

Lehet a paradicsomleves is egy kicsit más, mint a megszokott. Cukkinivel talán még ízletesebb, az olaszok így is imádják, és természetesen a bazsalikom sem hiányozhat belőle. Ha megkóstolod, legszívesebben te is hetente készítenéd el. Sokkal zamatosabb lesz, ha a zöldségeket megsütve rakod a levesbe.

Hozzávalók:

> 50 db paradicsom
> 1 db cukkini
> 3 gerezd fokhagyma
> 1 db leveskocka
> 1 db vöröshagyma
> 1 ág rozmaring
> 2 ág bazsalikom
> só
> bors
> levestészta
> olaj

Elkészítés:

A cukkinit és a paradicsomot vágd kisebb darabokra, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, sózd, borsozd ízlés szerint, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon 20 percig, majd amikor már majdnem teljesen puha, vedd ki a sütőből.

Egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd pirulni. Mehetnek hozzá a zöldségek, majd öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd bazsalikommal, rozmaringgal, és morzsold bele a leveskockát. Főzd össze 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. A tésztát akár a levesben, akár külön is kifőzheted.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések