Miért állnál a sütő mellett kánikulában, ha sütés nélkül is olyan finom desszertet készíthetsz, mint a citromos, mascarponés babapiskóta?
Nem is tiramisu, nem is citromos álom, ez a süti mégis nagyon hasonlít mindkettőre. A mascarponéhoz még tejszín is kerül, így lesz fantasztikusan selymes, krémes. Rétegezd mutatós pohárba vagy tálba a hozzávalókat. Gyorsan összeállíthatod, hűteni viszont legalább fél napig kell.
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
35 dkg babapiskóta
2 dl habtejszín
2 dl tej
2 db citrom
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a mascarponét, tedd hozzá a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. A babapiskótákat mártsd a tejbe, de arra ügyelj, hogy ne ázzanak szét.
Tálkákba vagy poharakba rakj le egy réteg babapiskótát, majd kanalazz rá krémet. Rétegezd tovább a hozzávalókat úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
0 Megjegyzések