Hirdessen itt

Augusztus 20-án újranyit a Ludwig Múzeum, egy napig ingyenes lesz a belépés

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmával, csütörtökön nyit újra több hónapnyi zárvatartás után a Ludwig Múzeum, amely ezen a napon ingyen lesz látogatható, írja az MTI.

Hivatalosan szeptember elsején nyílik a múzeum gyűjteményéből rendezett új válogatás Időgép címmel, a látogatók azonban már csütörtöktől megismerhetik a tárlat anyagát.

A KIÁLLÍTÁS A KORONAVÍRUS-VILÁGJÁRVÁNY RÖVID SZÜNETÉBEN, RENDKÍVÜLI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT JÖTT LÉTRE, ÍGY NEM HAGYHATTA FIGYELMEN KÍVÜL AZ ELMÚLT IDŐSZAK TANULSÁGAIT SEM

- közölte az MTI-vel hétfőn a Ludwig Múzeum.

A közlemény szerint ezúttal olyan művek kerültek a válogatásba, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, és maguk a művek tekinthetők olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

Szeptember 4-től lesz megtekinthető az Art Collection Telekom gyűjteményből rendezett, Egyensúlyban című kiállítás, amely arra keresi a választ, hogy miként sikerülhet megtalálni és megtartani az egyensúlyt egy összetett, ellentmondásokkal teli és gyakran ellentétektől terhes valóságban. A szelekcióban többségében kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészek alkotásai szerepelnek.

Október 10-től látogatható a BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve című tárlat. A kiállítás nagyrészt Barabási Albert-László fizikus és hálózatkutató tevékenységéhez köthető, az úgynevezett Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 20 évének bemutatása köré szerveződik.

A hálózati vizualizáció alakulásának-fejlődésének nyomon követésével - a Barabási kutatólabor meghatározó projektjeinek felsorakoztatásával - az átfogó módszer képzőművészeti alkalmazásához juthat el az érdeklődő. A hálózati ábrák és struktúrák a csúcstechnológia felhasználásával szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében húzódnak - áll a közleményben.

Mint a múzeum figyelmeztet, fejújítási munkálatok miatt a H7-es HÉV és a 2-es villamos átmenetileg rövidített útvonalon közlekedik, a Müpa-Nemzeti Színház megállót, illetve a Ludwig Múzeumot egyik sem érinti. A múzeumot a Boráros térről az 54/55-ös és 23-as buszokkal vagy a H7-es pótlóbusszal lehet megközelíteni. A 2-es villamos a Haller utcáig közlekedik, ahonnan a Somlay Artúr sétányon keresztül néhány perces sétával is elérhető a múzeum.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések