A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ártatlanul a rácsok mögött: 44 év börtön után engedtek szabadon az erőszakkal megvádolt férfit

Szabadon engedtek csütörtökön egy észak-karolinai férfit, aki 44 évet töltött börtönben nemi erőszakért, amit – állítása szerint – el sem követett.

Ronnie Long egy 20 éves fekete férfi volt, aki Concordban élt, amikor egy fehér nő megerőszakolásával vádolták meg. Long ügyvédei azt mondták, a helyszínen gyűjtött több mint 40 ujjlenyomatot soha nem osztották meg, és azok nem egyeztek meg Long ujjlenyomataival. A spermamintákat soha nem adták át a védelemnek. Később pedig eltűntek.

Ronnie Long ügyvédje szerdán a Twitteren közölte a közelgő szabadon bocsátásának hírét:

„Észak-Karolina állam ma reggel indítványt nyújtott be, amelyben kérték, hogy haladéktalanul adják ki a mandátumot Ronnie Long ügyében. Az állam azt mondta, felkéri a kerületi bíróságot, hogy cselekedjenek Ronnie szabadon engedésével kapcsolatban. Röviden: Ronnie hazatér!”

Ezután csütörtökön Long ítéletét megváltoztatták, és röviddel 17:00 után szabadon engedték az Albemarle Javító Intézetből.

A hét elején egy szövetségi fellebbviteli bíróság új tárgyalást garantált Long számára. Egy bíró kritizálta Észak-Karolinát, amiért kiállt Long elítélése mellett annak ellenére, hogy a nyomozók bizonyítékokat tagadtak meg.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések