A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amikor mindenre felmegy a pumpa: 5 jel, hogy szükséged van egy kis egyedüllétre

Még akkor is, ha szociális ember vagy, és attól töltődsz fel, ha emberek között vagy, elérkezhet az idő, amikor a szervezeted jelez: most már illene egy kicsit leállni, és egyedül is lenni. Nagyon nehéz észrevenni, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor jót tesz egy kis magány – az alábbi öt jel például biztosan ezt mutatja.

Teljesen biztos vagyok benne, hogy veletek is történt már olyan, amikor minden apróságra azonnal ugrottatok. Például, ha a partneretek rosszul rakta bele a tányért a mosogatóba, ha a gyerek túl hangosan szólt, ha a tévében túl sok volt a reklám, mindentől rögtön ment fel bennetek a pumpa. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy elegetek van a párotokból, meguntátok a gyereknevelést, vagy többet nem fogtok tévét nézni – inkább arról lehet szó, hogy szükségetek van egy kis egyedüllétre, csak nem tudtok róla.

Az alábbi öt jel holtbiztosan mutatja, hogy kimerültek a szociális energiaraktáraitok, és muszáj őket magányosan feltöltenetek. Ne érezzétek magatokat rosszul emiatt! Néha mindenkinek kell egy kis egyedüllét, bármennyire imádja is azokat az embereket, akik körülveszik!

Már semmi sem tűnik izgalmasnak

Még azok a tevékenységek sem, amit egyébként szeretsz csinálni: bevásárolni a pároddal, elmenni a barátnőkkel borozgatni, vagy dolgozni egy olyan projekten, ami miatt korábban nagyon izgatott voltál – tudják feltolni a boldogság-barométert.

Ez egy összetéveszthetetlen jele annak, hogy nagyon kimerültél, és szükséged van egy kis feltöltődésre, lehetőleg teljesen egyedül, úgy, hogy ne kelljen senkihez sem szólnod. Figyelj arra is, hogy ne stresszelj azért, hogy valami nagyon izgalmasat csinálj ilyenkor. Elég, ha bekuckózol egy jó könyvvel, vagy végignézel egy évadot a kedvenc sorozatodból, a lényeg, hogy egyedül legyél.

Mindent (is) megennél, ami eléd kerül

Ha érzelmi evő vagy, fontos jel lehet számodra az, ha hirtelen mindent kívánsz, és nagyon nehezen tudsz ellenállni a finom falatoknak. Ilyenkor érdemes magadba nézni, és megállapítani, hogy valóban a kajára van-e szükséged. Lehet, hogy inkább stresszes vagy, és valahogyan le kéne vezetned. Ilyenkor inkább végy egy forró fürdőt, vagy olvass egy kicsit egyedül – és persze attól még viheted magaddal a nasit is, ha szeretnéd.

A legkisebb dolgok is a végletekig stresszelnek

Ha hozzá vagy szokva, hogy ügyesen zsonglőrködsz a rengeteg feladatod között, és nem fáradsz el bennük, ennek ellenére hirtelen a legkisebb feladatok is stresszel és szorongással töltenek el, valószínűleg csak kimerültél. Ilyenkor szükséged van arra, hogy egy kicsit ne csinálj semmit – és azt is egyedül. Kényeztesd egy picit magad, és tegyél olyan dolgokat, amik kikapcsolnak, és amiktől jól érzed magad. Utána pedig vesd bele magad a feladatokba újult erővel!

Ráförmedsz a szeretteidre

Az a szerencsétlen párod már megint azzal piszkál, hogy mikor mentek bevásárolni? A gyerek nyaggat azzal, hogy nézd meg a rajzát? Anyukád meg már megint azért hív, hogy mit főzzön a hétvégére? Ha mindegyik szituációra azonnal ugrasz, valószínűleg inkább kimerült vagy. A fentiek közül egyik sem olyan, amire egyébként negatívan reagálna az ember (hacsak nem egy mélyebb konfliktus gyökeredzik benne). Ha ideges vagy, és azonnal robbansz, ha valaki hozzád is mer szólni, akkor valószínűleg nem a többiekkel, hanem veled van a gond, és szükséged van egy kis egyedüllétre.

Elbújsz az emberek elől

Szó szerint: ha háromszor annyit ülsz a vécén a telefonodat nyomkodva, vagy egy családi összejövetelen akaratlanul is elszigeteled magad a többiektől, és kimész a kertbe, vagy bárhova, ahol nincsenek sokan – valószínűleg a tudatalattid tudatja veled, hogy ideje egy kicsit egyedül is lenni, és lerázni mindenki mást. Ezt ne feltétlenül a családi rendezvényen tedd meg, hanem utána, de mindenképpen szánj magadra néhány órát, hogy feltöltődj.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések