A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A holland drogdílerek azt hitték hogy otthon vannak: nem számítottak arra, hogy akár 5 évre is sittre vághatják őket

A kényszerintézkedés és a kiszabott büntetés súlyosítását kezdeményezte az ügyészség a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott holland drogkereskedők ügyében.

A Fővárosi Főügyészség 2020 áprilisában emelt vádat két holland állampolgárral szemben, akik jelentős mennyiségű kábítószert hoztak Magyarországra, hogy azt 2019 augusztusában a Sziget Fesztiválon értékesítsék, ám a helyszínen tetten érték őket.

A Fővárosi Törvényszék 2020. június 29-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, amelyért személyenként 5 év szabadságvesztésre, valamint 4-4 év Magyarországról történő kiutasításra és közügyektől eltiltásra ítélte őket. A határozat kihirdetése után az eljáró törvényszék a holland vádlottak letartóztatását megszüntette, majd egy, a részükre bérelt lakásban bűnügyi felügyeletbe helyezte őket a másodfokú eljárás befejezéséig.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség előterjesztett másodfokú indítványában kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál a két vádlott ismételt letartóztatását a magyar hatóságok számára történő elérhetetlenné válásuk megakadályozása és a nem jogerősen kiszabott büntetések végrehajtásának biztosítására. Indítványozta továbbá a velük szemben az elsőfokon a törvényi minimumban kiszabott fegyházbüntetések tartamának súlyosítását – tájékoztatott a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség hétfői sajtóközleményében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések