Hirdessen itt

A Fradi után a Felcsút is svéd ellenfelet kapott

A felcsúti Puskás Akadémia a svéd Hammabryval, a Mol Fehérvár az ír Bohemians-szal, a Budapest Honvéd pedig a finn Inter Turkuval fog játszani az Európa-liga első selejtezőkörében.

A koronavírus-járvány miatt a nemzetközi futballnaptár jelentősen összezsúfolódott, ezért az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) úgy határozott, hogy a selejtezős párharcok idén egyetlen mérkőzésen dőlnek el, hogy minél előbb kialakuljon a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörének mezőnye.

Az Európa-liga hétfői sorsolás az is eldőlt, hogy a Fehérvár, és a Budapest Honvéd hazai pályán, míg a a Puskás Akadémia idegenben fog játszani. Az első selejtezőkör valamennyi mérkőzését augusztus 27-én, zárt kapuk mögött rendezik meg.

A Puskás Akadémia ellenfele az egyszeres svéd bajnok Hammarby IF, amely az előző szezonban a harmadik helyen végzett a svéd bajnokságban. A klub nagy visszatérő az európai sorozatokban, legutóbb 2007 őszén játszottak nemzetközi kupameccset, akkor az UEFA-kupa első körében a portugál Braga ejtette ki őket. Magyar csapat ellen eddig még nem játszottak tétmérkőzést. A stockholmi klub 23,5 százalékos résztulajdonosa Zlatan Ibrahimovic.

A Mol Fehérvár ellenfele a tizenegyszeres ír bajnok Bohemians, amely az előző szezonban harmadik lett az ír bajnokságban. A tavaszi-őszi rendszerű ír bajnokság is már újraindult a koronavírus-járvány után, a Boheminas hét forduló után a második helyen áll. Az észak-dublini klub 1997-ben 6-0-ra kapott ki a Ferencvárostól az UEFA-kupa selejtezőjében.

A Budapest Honvédra az egyszeres finn bajnok, az Inter Turku vár. A finn bajnokság tavalyi második helyezettje jelenleg is a második helyen áll a tavaszi-őszi rendszerű ligában. Magyar csapat ellen még nem játszottak tétmérkőzést.

Amennyiben a Mol Fehérvár továbbjut a Bohemians ellen, akkor a második selejtezőkörben is kiemelt lesz, köszönhetően a 10,5 UEFA koefficiens pontjának. A Budapest Honvédnak viszont csak 4, a nemzetközi kupákban újonc Puskás Akadémiának pedig csak 2,575 koefficiens pontja van, így a következő körben már biztosan nem lennének kiemeltek. A csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kéne sikerrel venniük a magyar csapatoknak.

A Celtic lehet a Fradi ellenfele

Ha a Ferencváros legyőzi a svéd bajnok Djurgårdent a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, akkor a skót sztárcsapat, a korábbi BEK-győztes Celtic, vagy az izlandi bajnok KR Reykjavík lesz az ellenfele a BL második selejtezőkörében.

Hétfőn tartották a 2020-21-es BL-szezon második selejtezőkörének sorsolását az UEFA nyoni székházában. A Ferencváros a lehetséges ellenfelek közül (Celtic vagy KR Reykjavík, Young Boys, Dinamo Zagreb) a legnagyobb múltú, az 51-szeres skót bajnok Celtic-kel játszhat idegenben augusztus 25-én vagy 26-án, ha sikerül túljutniuk a svéd bajnokon, valamint a Celtic is hozza a papírformát az izlandi bajnok ellen.

A BL-csoportkörbe jutáshoz a Fradinak négy párharcot kéne nyernie. Amennyiben a Djurgården ellen kiesnének, akkor az Európa-liga második selejtezőkörében folytathatják.

A koronavírus-járvány miatt az idén egy mérkőzésen dőlnek el a selejtezők. A mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik meg, és ha valamelyik európai országban nem lehet lejátszani a mérkőzéseket, akkor Magyarország, Lengyelország, Görögország és Ciprus ajánlotta fel, hogy megrendezi ezeket a meccseket. Ezzel a lehetőséggel a szlovén NK Celje és az ír Dundalk már élt is, így a selejtezőjüket Budapesten, a Szusza Ferenc-stadionban játsszák le.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ:

bajnoki ág:
Celtic (skót)/KR Reykjavík (izlandi)-Ferencváros/Djurgarden (svéd)
Young Boys (svájci)-Klaksvík (feröeri)/Slovan Bratislava (szlovák)
Floriana (máltai)/CFR (román)-Dinamo Zagreb (horvát)
FC Flora Talinn (észt)/FK Suduva (litván)-Maccabi Tel Aviv (izraeli)/Riga FC (lett)
Legia Warszawa (lengyel)/Linfield FC (északír)/FC Drita (koszovói)-FC Ararat-Armenia (örmény)/Omonia (ciprusi)
NK Celje (szlovén)/Dundalk FC (ír)-Molde FK (norvég)/Kuopio (finn)
Buducnost Podgorica (montenegrói)/Ludogorec Razgrad (bolgár)-Midtjylland (dán)
Dinamo Breszt (fehérorosz)/Asztana (kazah)-Connah's Quay Nomads (walesi)/FK Sarajevo (bosnyák)
Qarabag (azeri)/FK Sileks (észak-macedón)-Sheriff Tiraspol (moldovai)/Fola Esch (luxemburgi)
Dinamo Tbiliszi (grúz)/KF Tirana (albán)-Crvena zvezda (szerb)/Europa FC (gibraltári)

nem bajnoki ág:
AZ Alkmaar (holland)-Viktoria Plzen (cseh)
PAOK (görög)-Besiktas (török)
Lokomotiva Zagreb (horvát)-Rapid Wien (osztrák)

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések