A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Veszélyeztetett faj egyede a debreceni állatkert legújabb lakója

Bemutatták a nagyközönségnek a debreceni állatkert legújabb büszkeségét, az észak-kínai leopárdot.

A hím nem kisebb feladattal érkezett Dániából, mint hogy segítsen megmenteni faját. Természetes élőhelyét ugyanis az ember ész nélkül irtja, az orvvadászok pedig szívesen lövik ki a csodás bundájú vadállatokat, így az észak-kínai leopárdok a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján szerepelnek mint kihalással veszélyeztetett faj.

Ez is érdekelheti: Brutális támadás: egy leopárd félig megevett egy ötéves kisfiút, napok után találták meg a holttestét

Az állatparkban ugyan nem lesz szükségük erre, de különleges módon vadásznak: ültükből ugranak rá a zsákmányra, amit megfojtanak, vagy ha kicsi a préda, akkor eltörik a nyakát.

Itt nem fenyegeti majd semmi a táplálkozását, de a természetben felhurcolja magával az ételt a fára, hogy az oroszlánok és hiénák ne lopják meg. Mivel pedig mindent megkap majd, ami a kényelmes élethez kell, remény van arra, hogy kisleopárdokat nemz az állatkertben, amint lehetősége lesz rá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések