A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra összeült a parlament, erről vitáztak a honatyák

Alig egy hét után félbeszakadt a képviselők nyári vakációja, mivel mára és a keddi napra rendkívüli ülést hívtak össze a járvány miatti uniós hitelfelvétel feltételeiről szóló országgyűlési határozati javaslat megvitatására.

Elsőként – meglehetősen foghíjas padsoroknál – a péntek reggel motorbalesetben életét vesztő Koncz Ferenc fideszes képviselőre emlékeztek egyperces néma felállással, majd elfogadták, hogy kivételes eljárásban tárgyalják a 750 milliárd eurós hitelfelvétellel kapcsolatos határozati javaslatot, így a mai napon el is fogadhatja azt a parlament.

– Magyarország szolidáris azokkal, akik rosszabbul kezelték a válságot és nagyobb bajban vannak. A magyar kormány azonban három feltételt szab a hitelfelvétellel kapcsolatosan – kezdte Simicskó István KDNP-s frakcióvezető. – Az első, hogy a hitelcsomag szerkezete igazságos legyen, vagyis a szegényebbek ne kaphassanak kevesebbet, mint a gazdagok. A második feltétel az, hogy a hiteleket csak a gazdaság újraindítására, munkahelyteremtésre lehessen költeni. Végül nem szeretnék, ha olyan feltételekhez kötnék a hitelfolyósítást, amivel zsarolni próbálják Magyarországot: így például azzal, hogy változtassa meg bevándorlási politikáját – sorolta kormánypárti érveket Simicskó.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések