A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb fejlemények a tiszalöki vérengzés ügyében: perújrafelvétellel próbálkozna az élettársát és nevelt gyerekeit megkéselő ámokfutó

A férfi anyja szerint van esély arra, hogy fia szabad legyen.

Perújrafelvételt kezdeményezne a jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélt tiszalöki Sz. Zsolt, aki tavalyelőtt a volt élettársát, két nevelt lányát és kisfiát megkéselte. Sz. Zsolt édesanyja elmondta: olyan ügyvédet keres, akinek nem kell fizetni a procedúráért, mert erre nincs pénze - írja a Bilkk.

– A bizonyítékaink alapján biztosan elrendeli a bíróság a perújrafelvételt. Ha ez sikerül, a pert megnyerhetjük – magyarázta a késelő férfi édesanyja, Szentesi Margit.

– A fiam a márianosztrai fegyházban ül, egy autóbontóban dolgozik. Amit keres, abból fizeti a korábbi pere bűnügyi költségét. Amióta Zsoltit lecsukták, kétszer is elhozták Tiszalökre a fegyházba, hogy a beszélőn meglátogathassam. Sírva nézte az ismerős utcákat, a házat, ahol a volt családjára támadt – mondta az asszony.

Két év telt el azóta, a férfi áldozata, Andrea mára megtanult éberen aludni, a legkisebb neszre is felriad. Sosem felejti el, amikor Zsolt rájuk rúgta az ajtót, és összevissza kaszabolta őt és az egymást védő gyerekeket.

– Újabb műtétre készülök, mert a szúrások miatt még mindig erős fájdalmak kínoznak – kesergett Andrea. – Amikor megkérdik tőlem, miért van a nyakamon az a hatalmas heg, válasz helyett sírva fakadok.

Nem csoda, hogy Andrea a rossz emlékű városból egy kis falucskába menekült. Mint mondja, nem fél attól, hogy az ügyben perújrafelvétel lenne.

– Emlékszem, amikor Zsolt kikotyogta nekem, hogy a kisebbik lányom, az akkor 15 éves Vanessza négy hónapos terhes tőle. És szerelmes belé. Ordítottam, hogy örökre takarodjon az életünkből. Minden este visszajött, amikor kihívtam a rendőröket, kivezették a házból, de mást nem tudtak tenni. Ezután támadt ránk azon a szörnyű estén, szerintem nincs olyan bizonyíték, amely kihozhatná őt a fegyházból.

Hajtóvadászat indult utána

Sz. Zsolt az ámokfutása után elmenekült, átúszta a Tiszát, csak napok múlva találtak rá a rendőrök. Tettéért először a nyíregyházi bíróságon 7 év, majd az ügyész fellebbezése után jogerősen 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések