Ennél jobb desszertet most elképzelni sem tudsz! Habos, gyümölcsös, végtelenül egyszerű, hisz sütni nem, csak keverni kell: tehát a túrós-barackos torta ideális nyári édesség. A túrós réteg a tejszíntől lágyabbá, selymesebbé válik, a zselatin pedig jól összetartja. Akár krémtúróval is készítheted.
Hozzávalók:
Az alaphoz> 15 dkg keksz
> 8 dkg vaj
A krémhez
> 50 dkg túró
> 15 dkg porcukor
> 4 dl habtejszín
> 2.5 dkg zselatin
> 2 csomag vaníliás cukor
> 1 db citrom
A tetejére
> 50 dkg őszibarack
Elkészítés:
A kekszet aprítsd össze késes robotgéppel, vagy daráld meg, és keverd össze a vajjal. Egy 20 centiméteres tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd simítsd bele a kekszes masszát, tenyérrel jól lapogasd el, és tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.A zselatint készítsd el a csomagoláson található útmutató szerint. A túrót nyomkodd meg villával, keverd össze a porcukorral, add hozzá a habbá vert tejszínt, a citrom levét, reszelt héját, a vaníliás cukrot és a zselatint. Kanalazd a krémet a tortaalapra, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen. A tetejét ízlésesen rakd ki a cikkekre vágott barackkal.
0 Megjegyzések