A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tinilány előtt nyúlt magához a csabai szatír

Békéscsaba belvárosában, az Andrássy úton végzett önkielégítést egy 13 éves lány szeme láttára egy 43 éves helyi férfi a közelmúltban, a szatírt a lány édesapja adta rendőrkézre. A klinikai szakpszichológus szerint többnyire gyerekkori traumák állnak az ilyen viselkedés hátterében. A pszichoterápia mellett gyógyszerekre is szükség van a kezelés során - írja a beol.hu.

– Egy vasárnapi nap volt, a kislányom elvitte a kutyát sétáltatni, nagyjából este fél 8 körül lehetett, még bőven világos – elevenítette fel a történteket a 13 éves lány névtelenséget kérő édesapja. Mint mondta, van az Andrássy úton, a vasutas művelődési ház körül egy szűk sikátor, ahol a lépcsőházak hátsó bejáratához lehet eljutni, ott guggolt egy férfi. Odaszaladt a kutya barátságosan, a férfi még vicceskedett is, hogy ugye nem harap.

– A kislányom visszahúzta a pórázon a kutyát, ment tovább, de rossz érzése támadt valami miatt, és visszafordult – folytatta az édesapa. A lány akkor vette észre, hogy a férfi letolta a nadrágját, nézte a kislányt és magához nyúlt. A fiatal remegve sietett haza, édesapja úgy fogalmazott, szerencsére el merte mondani, hogy mi történt. A lány kiváló személyleírást adott a szatírról, majd együtt visszamentek a helyszínre.

– Amikor közeledtünk az Andrássy úton a sikátor felé, a férfi pont kikukucskált úgy, hogy térdig le volt tolva a nadrágja, vélhetően várta a következő áldozatát. Ahogy meglátott minket, próbált volna elmenekülni, de elkaptam – mondta az édesapa. Pont arra jött gyalogosan egy járőr a vasútállomás felől – elmondásuk szerint egy kocsiból kiszóltak neki, hogy valaki meztelenkedik a sikátornál –, így rögtön rendőrkézre is tudta adni a szatírt. Az édesapa hangsúlyozta, azért mondta el a történetet, hogy felhívja a mind a szülők, mind a gyerekek figyelmét, hogy nem árt vigyázni, óvatosnak lenni.

– A szatír esetében nemcsak a pszichoszexuális fejlődése lehet problémás, hanem önmagában a személyiségműködése is zavart. Az ilyen viselkedés hátterében többnyire kora gyermekkori traumák állnak – mondta a klinikai szakpszichológus. Kozma Zoltán hozzátette, az ilyen típusú izgalom mögött egy éretlenebb, labilisabb, ösztönösebb személyiségműködés áll; miközben az ilyen emberek intellektusa a normál tartományon belül van, tehát értelmi fogyatékosságról nincs szó.

– A szexuális feszültség így, gátlástalanul és kritikátlanul tör ki belőle, neki az kell ahhoz, hogy izgalomba jöhessen, hogy más ezt nézi. Ebben benne van a dominancia is, hogy mást kiszolgáltatott helyzetbe hozzon, számára az okoz örömöt, hogy egy általa irányított helyzetbe kerül. Ennek háttere persze az, hogy valamit, a szexuális életét nem képes kontrollálni, frusztrált, emiatt pedig feszült – mondta a szakember.

A rendőrségen az üggyel kapcsolatban elmondták: a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei előállítottak egy 43 éves békéscsabai férfit, akit szeméremsértés gyanúja miatt a nyomozók kihallgattak. A férfi elmondása szerint ittassága miatt nem emlékszik a történtekre.

A késztetés mindig megmarad

Bár egy 13 éves kislánynak mutogatta magát, és a fiatal szeme láttára végzett önkielégítést a 43 éves férfi, Kozma Zoltán szerint az illető nem pedofil. Arról lehet szó, hogy a szatír a kisebb ellenállás felé ment. Feltehetőleg azt nem merte megkockáztatni, hogy egy felnőtt nő előtt veszi elő a nemi szervét, tarthatott attól, hogy egy talpraesett nő lepofozza. Gondolhatta, hogy egy fiatal lány nem ront neki, és így a hatalmába kerítheti. De nem pedofil, mivel nem ment oda a kislányhoz, vélhetően nem akarta leteperni, megerőszakolni.

A szakember arról is beszélt, hogy a szatírok esetében a zavarok gyógyítása akadályokba ütközik. Önmagában nem hatékony a pszichoterápia, a szatír ugyanis mélyen lévő traumát élt meg. Szükség van gyógyszeres kezelésre is, általában egy egész életen át. Miközben az ilyen emberek nem rendelkeznek önismerettel, nincs betegségtudatuk, nem képesek változni. A bűncselekmény pedig gyakran megismétlődik, a terápia ugyanis csak a feszültséget csökkenti, a késztetés megmarad a háttérben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések