A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tagad a drogkereskedéssel gyanúsított győrszentiváni klántag

Nem ismeri el a „győrszentiváni klánként” elhíresült vádlotti kör egyik fő tagja, hogy kereskedett volna a kábítószerrel – mondta el kérdésünkre V. Csaba ügyvédje. A rendőrség által elfogott gyanúsítottak közül négyen egy maratoni adócsalási ügynek is vádlottjai a Győri Törvényszék előtt, s ez most még tovább nyújtja az eljárást.

Összehangolt akció keretében számoltak fel egy drogbiznisszel gyanúsított hálózatot, június 30-án 400 rendőr kutatta át az ingatlanokat, miután lecsaptak a hálózat vezetésével gyanúsított tagokra és a dílerekre. Ekkor 20 ember fogtak el 3 megye 27 helyszínén, majd mindenütt több száz grammnyi kábítószergyanús anyagot foglaltak le, amik többek közt autó kerekéből, vázákból, hűtőből kerültek elő, s még egy plüssborzot is kiszagolt a kutya. Találtak egy kábítószer-ültetvényt is.

Emiatt most megtorpant a Győrben 2015. óta tartó maratoni per, négyen ugyanis – a most elfogottak közül - érintettek az adócsalás vádjával. Köztük van az irányítással gyanúsított egyik férfi, a győrszentiváni, 37 éves V. Csaba, akit most már az újabb üggyel kapcsolatban is az ismert ügyvéd dr. Szikinger István véd.

- Most kaptam meg a meghatalmazást, át kell tanulmányoznom az iratokat, addig részletes vallomást sem tettünk. Védencem nem ismeri el, hogy kereskedett volna a kábítószerrel, állítása szerint csak a fogyasztásban volt része. Nincs is tudomásom arról, hogy a birtokában akár jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak volna le, s hogy talált volna bizonyítékot a nyomozóhatóság a kereskedelemre.

Az ügyvéd szerint V. Csabát már a hét évvel ezelőtti, hajnali akció is sokként érte, most pedig azt vetették a szemére, hogy nem tartózkodott éppen ott, ahol el akarták fogni. Hozzátette: védence egyet szeretne most: ameddig letartóztatásban van, legalább a győri börtönbe helyezzék.

Az áfacsalási pert a Győri Törvényszék idén befejezte volna, mivel egy tanú meghallgatása, s egy kis iratismertetés van csak hátra. Most viszont augusztus végére kellett napolni az ügyet, mert az eddig szabadon védekező vádlottak közül négyen ismét lakat alatt vannak különböző börtönökben, s a vádhatóság jelzése szerint megvolt a veszélye, hogy összebeszéljenek a droggal kapcsolatban. Remélhetőleg tavasszal lezárulhat első fokon. Megkérdeztük: miért nem használták a távmeghallgatás technikáját, de a törvényszék szerint ez rendkívüli nehézségekbe ütközne ennyi helyszín esetén.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések