Hirdessen itt

Szent Istvánt és Gizellát gyalázó graffitit fújt fel egy veszprémi civil szervezet

Alig telt el néhány hét a Szent Korona meggyalázása óta, de a magyar- és keresztényellenes felforgató csoportok újra akcióba lendültek. Ezúttal I. (Szent) István királyról és (Boldog) Gizella királynéról készítettek egy blaszfémikus karikatúrát. 

Valószínűleg a tetteseket igencsak felbuzdította az állítólagos “fasiszta diktatúra” rendőrsége állásfoglalása, mely szerint a Szent Korona meggyalázása még csak komolyabb vizsgálódást sem érdemel, így tettüket a felelősségre vonás hiányának biztos tudatában követhették el.

A fiatalokkal foglalkozó Lélektér Alapítvány az ún. Veszprémi Ifjúsági Ház udvarán fújt fel egy olyan graffitit, amin Szent István Batmanként, Boldog Gizella pedig Wonder Womanként van megjelenítve.

A posztmodern „művészeti alkotás” alapjául Veszprém városának egyik szimbóluma, a település várában található szobor szolgált, melyet 1938-ban, Szent István halálának 900. évfordulóján állítottak fel a dunántúli városban.

Az Istvánt és Gizellát amerikai szuperhősökként bemutató graffiti a magyarság mellett a kereszténység elleni nyílt támadásként is értelmezhető, tudniillik a katolikus egyház kanonizált szentjéről és boldogjáról van szó.

Ráadásul Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke a vehir.hu-nak adott interjújában még fennhangon hirdette is, hogy egy mostani projekt részeként nyílt lehetőség a szóban forgó falfirka elkészítésére.

Valami rejtélyes oknál fogva a magyarországi „haladóknak” mindig a magyarságot, illetőleg a kereszténységet sikerül meggyalázniuk, nevetség tárgyává tenniük. Valamiért más népcsoportok és vallások jelképeivel nem, hogy nem mernek viccelődni, de ha bárki más teszi, azt rögtön főbánjáró bűnként kezelik, az “elkövetőt” pedig egyenesen “nácinak” kiáltják ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések