Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült, fűszervajas sertésszelet: fantasztikusan puha lesz

Hihetetlenül finom, ahogy a fűszervaj lágyan ráolvad a húsra, ami így sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz.

A sertéshús az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában, mivel sokféleképpen felhasználható, és könnyű omlóssá, szaftossá varázsolni. Még a sütőben sem szárad ki, ha locsolgatod. A házi készítésű fűszervajtól pedig még ízletesebbé válik. 

Hozzávalók:

60 dkg sertésszelet
10 dkg vaj
3 szál petrezselyem
3 szál bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
bors


Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, és vágd fel kisujjnyi vastag szeletekre, majd kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd be, rakd zsiradékkal kikent tepsibe, önts a szeletek alá vizet, fóliázd le, és tedd 190 fokos sütőbe. Többször meglocsolva süsd egy órán át, és fordítsd át legalább egyszer.

Közben készítsd el a fűszervajat.  A megmosott zöldfűszereket aprítsd fel, a fokhagymát pépesítsd, majd keverd a puha vajhoz, adj még hozzá sót és borsot. A vajat formázd hengerré, csomagold folpack fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, majd dermeszd meg egy-két óra alatt.

Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és mindegyik sertésszeletre rakj egy darabka fűszervajat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések