Hihetetlenül finom, ahogy a fűszervaj lágyan ráolvad a húsra, ami így sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz.
A sertéshús az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában, mivel sokféleképpen felhasználható, és könnyű omlóssá, szaftossá varázsolni. Még a sütőben sem szárad ki, ha locsolgatod. A házi készítésű fűszervajtól pedig még ízletesebbé válik.
10 dkg vaj
3 szál petrezselyem
3 szál bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
bors
só
Közben készítsd el a fűszervajat. A megmosott zöldfűszereket aprítsd fel, a fokhagymát pépesítsd, majd keverd a puha vajhoz, adj még hozzá sót és borsot. A vajat formázd hengerré, csomagold folpack fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, majd dermeszd meg egy-két óra alatt.
Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és mindegyik sertésszeletre rakj egy darabka fűszervajat.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
A sertéshús az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában, mivel sokféleképpen felhasználható, és könnyű omlóssá, szaftossá varázsolni. Még a sütőben sem szárad ki, ha locsolgatod. A házi készítésű fűszervajtól pedig még ízletesebbé válik.
Hozzávalók:
60 dkg sertésszelet10 dkg vaj
3 szál petrezselyem
3 szál bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
bors
só
Elkészítés:
A sertéshúst öblítsd le, és vágd fel kisujjnyi vastag szeletekre, majd kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd be, rakd zsiradékkal kikent tepsibe, önts a szeletek alá vizet, fóliázd le, és tedd 190 fokos sütőbe. Többször meglocsolva süsd egy órán át, és fordítsd át legalább egyszer.Közben készítsd el a fűszervajat. A megmosott zöldfűszereket aprítsd fel, a fokhagymát pépesítsd, majd keverd a puha vajhoz, adj még hozzá sót és borsot. A vajat formázd hengerré, csomagold folpack fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, majd dermeszd meg egy-két óra alatt.
Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és mindegyik sertésszeletre rakj egy darabka fűszervajat.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések