Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű gazpacho jól behűtve: így készül az eredeti, spanyol változat

A spanyolok hűsítő zöldséglevesétt tíz perc alatt elkészíted, mert főzni sem kell, csak turmixolni.

Ha friss, érett, édes paradicsomot vettél a piacon, feltétlenül készíts belőle gazpachót. A híres étel hazája Andalúzia, de ma már nem csak Spanyolországban készítik, hanem szerte a világon. Spanyolországban a gazpachóhoz szinte mindenütt hozzá lehet jutni, éttermekben, bárokban, kávézókban és minden boltban. Kánikulában tökéletes leves.

Hozzávalók:

50 dkg paradicsom
1 db kisebb kígyóuborka
1 db közepes paprika
0.5 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 vastag szelet kenyér
4 teáskanál olívaolaj
petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy turmix- vagy aprítógépbe. Pürésítsd körülbelül egy percig. Amikor eléri a kívánt állagot, fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és keverd össze egy kicsit. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert, rakd zárható edénybe, és tedd a hűtőbe három-négy órára.

A kenyeret kockázd fel, és pirítsd aranybarnára az olívaolajon. Tálaláskor szórd a zöldséglevesre a petrezselyemmel együtt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések