A könnyen összeállítható, változatosan elkészíthető húsgombócokat legközelebb spenóttal turbózva készítsd el!
A fasírt igazi aduász, hisz kiváló hidegen-melegen, szeretjük pogácsaként, gombócként, egészben sütve, zöldségesen, sajtosan. Próbálj ki újdonságokat, most a húspogácsákat spenóttal is feldobhatod. Amennyiben csirkemellből készíted, kevésbé nehéz, főleg, ha friss, roppanós salátával tálalod.
Hozzávalók:
50 dkg darált csirkemell
10 dkg spenót
1 db tojás
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
só
bors
köményolaj
Elkészítés:
A spenótot tisztítsd meg, vágd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. Az újhagymát is aprítsd össze, a fokhagymát pedig pépesítsd. A darált húst keverd össze a tojással, a hagymákkal, a spenóttal, ízesítsd sóval, borssal, köménnyel. Adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapj.
Készíts gombócokat, kicsit lapítsd el, majd rakd forró olajba. Süsd a húspogácsák mindkét oldalát aranybarnára, és szedd papírtörlőre, majd jól csepegtesd le.
Sütőbe is rakhatod, ebben az esetben rendezd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olajjal. Told 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Félidőben fordítsd át a pogácsákat.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések