A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótos, fokhagymás húspogácsák: sütőben és olajban is ropogósra sülnek

A könnyen összeállítható, változatosan elkészíthető húsgombócokat legközelebb spenóttal turbózva készítsd el!

A fasírt igazi aduász, hisz kiváló hidegen-melegen, szeretjük pogácsaként, gombócként, egészben sütve, zöldségesen, sajtosan. Próbálj ki újdonságokat, most a húspogácsákat spenóttal is feldobhatod. Amennyiben csirkemellből készíted, kevésbé nehéz, főleg, ha friss, roppanós salátával tálalod.  

Hozzávalók:

50 dkg darált csirkemell
10 dkg spenót
1 db tojás
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
3 evőkanál zsemlemorzsa
bors
köményolaj

Elkészítés:

A spenótot tisztítsd meg, vágd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. Az újhagymát is aprítsd össze, a fokhagymát pedig pépesítsd. A darált húst keverd össze a tojással, a hagymákkal, a spenóttal, ízesítsd sóval, borssal, köménnyel. Adj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható masszát kapj. 
Készíts gombócokat, kicsit lapítsd el, majd rakd forró olajba. Süsd a húspogácsák mindkét oldalát aranybarnára, és szedd papírtörlőre, majd jól csepegtesd le. 

Sütőbe is rakhatod, ebben az esetben rendezd a fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olajjal. Told 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Félidőben fordítsd át a pogácsákat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések