Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Selymes, fűszeres karalábé-krémleves: pikk-pakk megvan, és elképesztően ízletes

Most már esténként jólesik egy-egy tányér melengető étel: ezt a karalábé-krémlevest te is örömmel fogod kanalazni.

A karalábé kiváló méregtelenítő, és tele van C-vitaminnal. Így érdemes most felturbózni vele az immunrendszeredet. Készíthetsz belőle zamatos levest, amit még rántani vagy habarni sem kell. A húsmentes fogás kiváló rohanós hétköznapokra, emellett laktató is.

Hozzávalók 4 személyre:

➤ 2 db karalábé
➤ 1 db sárgarépa
➤ 1 db nagy krumpli
➤ 1 db vöröshagyma
➤ 1 dl tejszín
➤ 1 db leveskocka
➤ 
➤ bors

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Hevíts kevés olajat, süsd rajta a hagymát egy-két percig, majd rakd hozzá a krumplit, a répát, a karalábét, és pirítsd együtt is egy kicsit. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel hét-nyolc deci vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és kis lángon, fedő alatt főzd körülbelül 15 percig.

Ha minden puha, húzd le az edényt a tűzről, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és pár perc alatt forrald össze. Kóstold meg, ha szükséges, ízesíts még rajta, és forrón tálald. Megszórhatod pirított hagymával, reszelt sajttal, aprított petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések