A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sárgabarackos pite vaníliás krémmel: ez a tészta fantasztikusan omlós

Finom, édes tészta, selymes töltelék és sok barack. Kell ennél több? Ez a pite egyszerűen isteni.

A sárgabarackos pite nem hiányozhat a nyári édességek kínálatából. Az egyszerű vajas tészta tökéletes alap. Figyelj, mert a kezed melegétől könnyen megolvad a vaj, és akkor nem lesz omlós a pite. Tálalás előtt ízlés szerint szórd meg a pitét porcukorral, vagy tedd még izgalmasabbá habcsókkal.

Hozzávalók:

A tésztához
➤ 30 dkg liszt
➤ 20 dkg vaj
➤ 10 dkg cukor
➤ 1 teáskanál sütőpor
➤ 1 csipet só

A krémhez
➤ 5 dl tej
➤ 1 csomag vaníliás puding
➤ 2 evőkanál cukor

A tetejére
➤ 60 dkg sárgabarack
➤ 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sütőporral és a sóval. Morzsold össze a kis darabokra vágott, hideg vajjal. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a cukrot, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha nem akar összeállni, vagy túl kemény, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Letakarva tedd a hűtőbe fél órára.

A pudingport keverd simára kevés tejjel. A maradék tejet tedd fel főni, add hozzá a cukrot, majd amikor elkezd forrni, csorgasd bele a pudingot. Kevergetve főzd sűrűre, majd várd meg, míg kihűl. A sárgabarackot mosd meg, magozd ki, és alaposan csepegtesd le. Ezután szórd meg egy csomag vaníliás cukorral.

Pihentetést követően tedd át a tésztát enyhén lisztezett felületre, és nyújtsd ki, majd béleld ki vele a formát. Kend rá a pudingot, és rakd a tetejére ízlésesen a gyümölcsöt. Helyezd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd meg 30 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések