A csirkés cobb saláta tele van csodás zöldségekkel, friss ízekkel, és a rákerülő öntettől igazán különleges lesz.
Hollywood Brown Derby étterméből indult világhódító útjára a cobb saláta, ami nevét a vendéglátóhely tulajdonosáról kapta. A legenda szerint Sid Grauman későn tévedt be az étterembe, és a szakács a hűtőszekrényében talált hozzávalókat vagdosta és keverte össze neki. A sok zöldség mellé ropogós bacon, főtt tojás és legtöbbször kéksajt is kerül.
> 0.5 fej saláta
> 1 db csirkemell
> 6 szelet bacon
> 3 db tojás
> 2 db paradicsom
> 2 db avokádó
> 5 dkg rokfort sajt
> só
> bors
Az öntethez
> 1.5 dl olívaolaj
> 2 teáskanál borecet
> 2 teáskanál citromlé
> 1 teáskanál Worcestershire-szósz
> 1 teáskanál dijoni mustár
> 2 teáskanál cukor
> 1 mokkáskanál só
> 0.5 mokkáskaná bors
A megmosott salátát vágd kisebb darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. A többi zöldséget is szeleteld össze. Rendezd el a salátán ízlésesen a paradicsomot, a csirkét, a szalonnát, az avokádót és a tojást, majd morzsold hozzá a sajtot.
Az öntethez keverd össze a hozzávalókat, és tálalás előtt locsold a salátára.
Hollywood Brown Derby étterméből indult világhódító útjára a cobb saláta, ami nevét a vendéglátóhely tulajdonosáról kapta. A legenda szerint Sid Grauman későn tévedt be az étterembe, és a szakács a hűtőszekrényében talált hozzávalókat vagdosta és keverte össze neki. A sok zöldség mellé ropogós bacon, főtt tojás és legtöbbször kéksajt is kerül.
Hozzávalók:
A salátához> 0.5 fej saláta
> 1 db csirkemell
> 6 szelet bacon
> 3 db tojás
> 2 db paradicsom
> 2 db avokádó
> 5 dkg rokfort sajt
> só
> bors
Az öntethez
> 1.5 dl olívaolaj
> 2 teáskanál borecet
> 2 teáskanál citromlé
> 1 teáskanál Worcestershire-szósz
> 1 teáskanál dijoni mustár
> 2 teáskanál cukor
> 1 mokkáskanál só
> 0.5 mokkáskaná bors
Elkészítés:
A csirkemellet sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd zsiradékkal kikent tepsibe, majd 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Grillen még gyorsabban átsül. A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd pucold meg, és vágd fel. A bacont szeleteld fel, és pirítsd meg.A megmosott salátát vágd kisebb darabokra, és rakd egy nagyobb tálba. A többi zöldséget is szeleteld össze. Rendezd el a salátán ízlésesen a paradicsomot, a csirkét, a szalonnát, az avokádót és a tojást, majd morzsold hozzá a sajtot.
Az öntethez keverd össze a hozzávalókat, és tálalás előtt locsold a salátára.
0 Megjegyzések