A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rántott karfiol parmezános bundában: joghurtos mártogatóssal az igazi

A hagyományos rántott karfiolt könnyedén felturbózhatod némi extrával: keverj a zsemlemorzsához parmezánt is!

A karfiol semleges ízű, éppen ezért rengeteg étel készíthető belőle, és még a gyerekek is szeretik. Rántva fantasztikusan egyszerű, ám egy kis változtatással még ízletesebb lesz, hisz a parmezán sokat dob rajta. Kínálj mellé joghurtos mártogatóst is!

Hozzávalók:

A rántott karfiolhoz
* 1 fej karfiol
* 12 dkg zsemlemorzsa
* 10 dkg liszt
* 5 dkg parmezán
* 2 db tojás
* 1 teáskanál só
* bors
* olaj a sütéshez

A mártogatóshoz
* 20 dkg natúr görög joghurt
* 1 evőkanál majonéz
* 1 evőkanál apírtott petrzselyem
* 1 teáskanál magos mustár
* só
* bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd sós, lobogó vízbe, és főzd roppanósra öt-hét perc alatt. Szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Addig készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szórd egy tálba, egy másik edényben verd fel a tojást. Végül keverd össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt és a borsot.

Forgasd meg mindegyikben a karfiolrózsákat. Rakd bő, forró olajba, és minden oldalát süsd aranybarnára. Szedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.

A mártogatóshoz a joghurtot tedd egy tálba, keverd hozzá a majonézt, ízesítsd sóval, borssal, magos mustárral és aprított petrezselyemmel. A joghurtos mártogatóst a karfiollal együtt kínáld!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések