Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű joghurtos, citromos gyümölcskenyér: csak keverj össze mindent

Az illatos, zamatos, citromos kenyér a görög joghurttól lesz fantasztikusan puha, a citromos sziruptól pedig különleges.

A különféle citromos desszertek nyáron nagy kedvencek. Ha az egyszerű kevert tésztát kenyérformában sütöd meg, étvágygerjesztő lesz a végeredmény. A légiesen könnyű citromos gyümölcskenyér csupa egyszerű hozzávalóból készül, nagy előnye még, hogy szinte nem is kell utána mosogatni. Az pedig egyszerűen csúcs, ahogy a szirup átjárja a sütit.

Hozzávalók:

> 1.5 bögre liszt
> 1 bögre cukor
> 1 bögre görög joghurt
> 0.5 bögre olaj
> 2 teáskanál citromhéj
> 3 db tojás
> 3 teáskanál citromlé
> 2 teáskanál sütőpor
> 1 csipet só

A sziruphoz
> 0.5 dl citromlé
> 4 dkg cukor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy nagy tálba, add hozzá a cukrot, a joghurtot, és gépi habverővel keverd simára. Öntsd hozzá az olajat, majd mehet hozzá a citromlé és a citrom reszelt héja. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral vegyített lisztet, és keverd addig, amíg homogén, csomómentes nem lesz.

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 50 perc alatt. Ne lepődj meg, ha a teteje kicsit berepedezik. Akkor jó, ha tűpróba során a citromos gyümölcskenyérbe szúrt tűre nem ragad tészta. Ha túl gyorsan pirul, fóliázd le a sütit.

A sziruphoz a citromlevet forrald össze a cukorral. Locsold meg vele a sütőből kivett tésztát, majd hagyd a tepsiben kihűlni. Tálaláskor a sütit szórd meg még reszelt citromhéjjal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések