Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos-snidlinges újkrumplisaláta: klasszikus majonézes öntettel

A majonézes krumplisaláta is lehet nyárias. Gyorsan elkészül, és a nagy melegben behűtve különösen jólesik.

A krumplisalátát számtalan változatban tálalhatod. Nyáron jobban csúsznak az egyszerű, frissítő falatok, így érdemes paradicsommal, snidlinggel is felturbózni egy kicsit, alapnak pedig tökéletes az újkrumpli. Jól jön grill- és sült húsok, halak mellé is.

Hozzávalók:

> 60 dkg krumpli
> 2 db paradicsom
> 3 evőkanál majonéz
> 2.5 dl tejföl
> 2 teáskanál mustár
> 1 teáskanál cukor
> 1 teáskanál aprított kapor
> 1 kisebb csokor snidling
> só
> bors

Elkészítés:

Az újkrumplit kapargasd meg, alaposan mosd meg, és főzd vagy párold puhára körülbelül 15 perc alatt. Szűrd le, és amikor kihűl, karikázd fel. A paradicsomot darabold fel ízlés szerint.

Rakd egy tálba a majonézt, a mustárt, a tejfölt, majd ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg cukorral. A krumplit tedd egy tálba, rakd hozzá a paradicsomot, öntsd rá a majonézes keveréket, a tetejére pedig szórj aprított kaprot és snidlinget. Tedd hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések