A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsomos, darált húsos töltött cukkini: sok sajttal a tetején az igazi

A cukkini a nyár nagy kedvence, darált hússal töltve laktató és ízletes

A kalóriában szegény, rostokban, vitaminokban viszont gazdag cukkini töltve fenséges, ráadásul számtalan változatban elkészítheted. Nem fogod megbánni, ha fűszeres, szaftos darált hússal gazdagítod. Köret nélkül is laktató, de barna rizzsel, krumplival is kínálhatod.

Hozzávalók:

2 db cukkini
50 dkg darált hús
15 dkg sajt
2 db paradicsom
0.5 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál fűszerpaprika

bors

Elkészítés:

A cukkiniket mosd meg, vágd félbe, a belsejüket kapard ki, de vigyázz, nehogy kilyukadjanak. A megmosott paradicsomokat szeld fel ízlés szerint. Hevíts kevés zsírt, rakd rá a húst, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, és pirítsd meg. Add hozzá a cukkini kikapart belsejét, és párold együtt öt percig.

A cukkiniket pakold zsiradékkal kikent tepsibe, töltsd meg a húsos masszával, tégy mindegyik tetejére paradicsomot, és szórd meg reszelt sajttal. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg 30-35 perc alatt. Tálalás előtt még petrezselyemmel is ízesítheted.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések