A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orvul támadt egy időskorú nőre a villamoson: életveszélyesen bántalmazta majd kirabolta

A férfi a villamoson hátulról támadt utastársára, nyakláncot követelt és életveszélyesen bántalmazta a sértettet; a Fővárosi Főügyészség minősített rablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélést indítványozott.

A vádlott, egy harminckilenc éves férfi 2018. december 18-án röviddel dél után a IV. kerületben a 14M jelzésű villamoson utazott, amelyen felfigyelt a hátsó kocsiban egyedül ülő időskorú nőre. A férfi a nő mögé lépett és hátulról megütötte, majd az ütés következtében elesett sértettet tovább bántalmazta és fenyegette. A támadó arany nyakláncot követelt a sértettől, aki közölte, hogy nincs nála, ezért a férfi a nő táskáját vette el, majd leszállt a villamosról. A sértett a bántalmazás következtében közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt, mint erőszakos többszörös visszaeső ellen időskorú sértett sérelmére elkövetett rablás bűntette és életveszély okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – halmazati büntetésként – ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre a vádlottat és a törvény kötelező rendelkezése alapján állapítsa meg, hogy  feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések