A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Orbán tudatosan tartja gyengén a forintot” – Dobrevék tovább küzdenek az euró bevezetéséért

„Tovább küzdünk Brüsszelben az euró bevezetéséért!” címmel adott ki közleményt a Demokratikus Koalíció.

Emlékeztetnek a kommünikében, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek felvették Horvátországot és Bulgáriát az euró előszobájának nevezett ERM-II rendszerbe. Később csatlakoztak az unióhoz mint Magyarország, mégis hamarabb lesz közös valutájuk, két éven belül mindkét országban euróval fizethetnek – jegyzik meg, hozzátéve, Magyarországnak is ez lenne az érdeke, „csakhogy Orbánék ezt nem akarják. Nekik fontosabb, hogy a tudatosan gyengített forint miatt még többet érjenek a haverjaik által ellopott, uniós, eurómilliárdok” – fogalmaznak.

A Demokratikus Koalíció amint tudja, bevezeti majd az eurót – írják. Szerintük ugyanis ez uniós kötelezettségünk, hiszen euró nélkül végleg leszakadna Magyarország.

„Minden európai magyarnak az az érdeke, hogy a fizetésük ne kevesebbet, hanem egyre többet érjen. Csak Orbán családjának, és haverjainak fontos, hogy a gyenge forint miatt tovább tudjanak gazdagodni az euróban kifizetett uniós forrásokból. Mi, a DK EP-képviselői tovább küzdünk Brüsszelben, hogy az euró bevezetését egyetlen tagállam se tudja tovább halogatni”

– olvasható a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések