A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oligarchák miatt szólította fel lemondásra Boriszov kormányát a bolgár elnök

Rumen Radev bolgár államfő szerdán az ország népéhez intézett beszédében úgy foglalt állást, hogy az országban zajló politikai folyamat újraindítására van szükség, amihez elengedhetetlen a kormány és a főügyész lemondása. Bojko Boriszov miniszterelnök később három kulcstárca vezetőjét távozásra kérte fel.

“Mára az emberek elutasítják a kudarcot vallott oligarchikus kormányzás modelljét. A politikai folyamat újraindításának és az ország fejlesztésének a kormány és a legfőbb ügyész lemondása, és tisztességes választások megtartása által kell megvalósulnia” – jelentette ki az államfő.

Ezt követte a miniszterelnök nyilatkozata, amelyben távozásra kérte fel a pénzügyminisztert, belügyminisztert és gazdasági minisztert. A kormány ezután nyilatkozatot adott ki, mely szerint a miniszterelnök által távozásra felkért három tárcavezető csütörtökön benyújtja lemondását.

Szófiában és más bolgár városokban – Várnában, Burgaszban és Plovdivban – hatodik napja tartanak a korrupció ellen tiltakozó, és a kormány távozását követelő megmozdulások, amelyek résztvevői az ország oligarcháival való összefonódással és maffiaszerű működéssel vádolják a kormányt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések