Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Nyári ribizlis, mandulás süti: bögrével is kimérheted a hozzávalókat

Az egyszerű ribizlis-mandulás kevert olyan finom, hogy egy morzsa sem marad majd belőle.

Az egyszerű, kevert ribizlis süti kánikulában is jóleső, üdítő desszert lehet. Nem kell vele sokat foglalkoznod, csak a száraz és a nedves hozzávalókat összekeverni, mégis ellenállhatatlan lesz a végeredmény. A méricskéléssel sem fog elmenni sok időd, elég hozzá elővenni kedvenc 2,5 decis bögrédet.

Hozzávalók:

> 2 bögre liszt
> 1 bögre cukor
> 1 bögre tej
> 0.5 bögre étolaj
> 0.75 bögre ribizli
> 2 db tojás
> 3 evőkanál mandula
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a tejjel, az étolajjal, a vaníliás cukorral, majd forgasd össze a sütőporral vegyített liszttel. Dolgozd simára a masszát, és simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. Szórd a tetejére a leszemezett, megmosott, lecsepegtetett ribizlit.

Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. A vége felé rakd a tetejére a mandulát is. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült. Porcukorral meghintve kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések