Az egyszerű, kevert ribizlis süti kánikulában is jóleső, üdítő desszert lehet. Nem kell vele sokat foglalkoznod, csak a száraz és a nedves hozzávalókat összekeverni, mégis ellenállhatatlan lesz a végeredmény. A méricskéléssel sem fog elmenni sok időd, elég hozzá elővenni kedvenc 2,5 decis bögrédet.
Hozzávalók:
> 2 bögre liszt> 1 bögre cukor
> 1 bögre tej
> 0.5 bögre étolaj
> 0.75 bögre ribizli
> 2 db tojás
> 3 evőkanál mandula
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a tejjel, az étolajjal, a vaníliás cukorral, majd forgasd össze a sütőporral vegyített liszttel. Dolgozd simára a masszát, és simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. Szórd a tetejére a leszemezett, megmosott, lecsepegtetett ribizlit.Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. A vége felé rakd a tetejére a mandulát is. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült. Porcukorral meghintve kínáld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések