A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nevet változtat a Washington Redskins

Nevet változtat a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Washington Redskins. Az értesülést a klub közleményben erősítette meg, noha az új nevet és logot még nem hozták nyilvánosságra. 

Az 1932-ben alapított egyesület az Egyesült Államokban zajló tüntetéssorozat miatt kényszerül új nevet választani, a Redskins (Rézbőrűek) elnevezés ugyanis sokak szerint sértő az őslakos indiánokra nézve.

A fővárosi klubot hosszú évek óta támadták emiatt, de mindeddig nem történt változás. A tüntetéssorozat hatására aztán július elején a legnagyobb szponzorok – mint például a FedEx, amely 1999-ben 205 millió dollárért szerezte meg stadionja névhasználati jogát – jelezték, megszakíthatják kapcsolatukat az egyesülettel.

Donald Trump Twitteren jelentette be, határozottan ellenzi a névváltoztatást, de nem marasztalta el gúnyolni a Demokrata Párt politikusát, Elizabeth Warrent. (Warren, az egyik legfehérebb demokrata szenátor korábban azt nyilatkozta, hogy benne is őslakosok vére csörgedezik, amiből persze egy szó sem volt igaz.)

Trump bejegyzésében azt írta, a csapatok neve erő és nem gyengeség, és sajnálattal látja, hogy két ilyen nagyszerű csapatnak kell most feláldoznia nevét a politikai korrektség oltárán.

Az indiánok, mint Elizabeth Warren, most biztosan nagyon mérgesek.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések