A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem kevés csempészcigit találtak két szerb buszon Röszkén

A NAV munkatársai két szerb busz ellenőrzésekor 538 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén – közölte a megyei adóhatóság.

A pénzügyőrök két, egymás után érkező, Szerbiából Németországba tartó autóbuszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és az utasok nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A szúrópróbaszerű ellenőrzésen azonban Böde, a NAV cigaretta- és kábítószer-kereső kutyája mindkét járműnél jelzést adott.

Böde szimata nem csalt, az egyik busz sofőrjének ülése alatti kapcsolószekrényből 146 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Winston, Davidoff) adózatlan cigaretta került elő. Böde a másik járműnél is jelzett, itt a hálófülke oldalkárpitja alatt kialakított rejtekhelyről összesen 392 doboz adózatlan dohányt pakoltak ki a pénzügyőrök.

A több mint egymillió forint értékű adózatlan füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták. A két ügyben kiszabott, összesen kétmillió forint bírság mellett a pénzügyőrök költségvetési csalás miatt a sofőrökkel szemben feljelentést tettek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések