A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem bírni Márki-Zay-jal: Hódmezővásárhelyen birkákkal rágatja le a füvet a közterületeken

„Sokszor poénkodtunk azzal, hogy a városra birkákat vagy teheneket kellene ereszteni, hogy ne legyen ekkora a „diverzgyep”. Sosem gondoltam volna, hogy ez valóssággá válik” – írja Zoltán a promenád olvasója, akinek sikerült lencsevégre kapnia a város legújabb mintaprojektjét.

„Az egyik Facebookos csoportban bukkantunk erre a gyöngyszemre, amiről először tényleg azt hittük, hogy egy vicc. Nevettünk is rajta, hogy milyen szégyen lenne, ha egy megyei jogú városban birkákkal vágatnák/rágatnák a gazt… köhm… diverzgyepet” – írja az olvasó.


A birka-fűnyíró projekt azonban nem vicc, vannak, akik ezt tényleg komolyan gondolják. Ha pedig jól belegondolunk, van is benne valami! Készül az új mintaprojekt: spórolunk az emberi munkaerővel – kevesebb pénzt kell szétosztani, több jut a független városi médiában megjelenő mélyinterjúkra; a birkák jól laknak, és még fizetni sem kell a takarmányért; és még munkahelyeket is teremtenek: birkákat terelő juhászok jelentkezését várják (jelige: köztérből legelő).

„Kezdek büszke lenni a lakhelyemre, hiszen hamarosan a világ legnagyobb tanyaközpontjává válunk. A városvezetés kapsikol a több tízezer forintos beruházásoknak, a sok birka meg majd rágja a füvet” – zárta sorait Zoltán, aki a fényképeket is küldött a vígan legelésző prototípusokról.


Sok sikert kívánunk, reméljük a bio-fűrágóknak nincs diverzgyep allergiájuk! – zárja tudósítását a promenad.hu.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések