A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Néhány hét leforgása alatt 13 koronavírusos apáca halt meg ugyanabban a kolostorban

A Feliciánus Ferences Nővérek livoniai közösségében néhány hét alatt tizenhárom apáca hunyt el koronavírus-fertőzés következtében. A kolostor Michigan államban található, eredetileg 65-en lakják, az otthon most lakóinak ötödét vesztette el a Covid-19 miatt.

Tizenkét áldozat április 10. és május 10. között hunyt el, mindannyian 66 és 99 év között voltak. A tizenharmadik áldozat esetében azt hitték, hogy leküzdötte a vírust, állapota javulni látszott, de később újra romlott, majd néhány héten belül elhunyt.

Az apácák egy Detroittól nem messze lévő kolostorban éltek. A további fertőzések elkerülése érdekében a többi apácának megtiltották, hogy elmenjenek az elhunytak temetéseire, valamint tilos számukra bemenni egymás szobájába, ráadásul az ebédlőben is maximum két fő tartózkodhat egyszerre - írja a 24.hu.

Mary Christopher Moore nővér, a kolostor szóvivője elmondta, hogy a szigorú intézkedéseket korábban is betartották a lakók, ám életkoruk miatt mégis kiszolgáltatottabbak voltak a betegséggel szemben. A koronavírus a legtöbb áldozattal járó betegség az Egyesült Államok kolostoraiban az 1918-as influenzajárvány óta.

Moore hozzátette, hogy továbbra is a kézmosás, a maszkviselés, a napi fertőtlenítés és a távolságtartás napi rutin lesz.

Az áldozatok mind évek óta a kolostor lakói voltak, ahol elsősorban hátrányos helyzetű gyerekeket tanítottak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések