A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliókat zsákmányolt áldozatától az intim fotókkal zsaroló Csaba - négy alteregót is kreált magának

Csaba Lajos-, Balázs-, de még Balázs feleségként is pénzt szedett áldozatától, másoknál Gáborként próbálkozott.

Négy embernek kiadva magát zsákmányolt összesen 3 850 000 forintot csőbe húzott áldozatától egy győri férfi.

A Csaba nevű gyanúsított Balázsként regisztrált egy társkereső oldalra 2017 végén, ahol megismerkedett későbbi áldozatával. Intim fotókat kért és kapott tőle, majd kapcsolatuk megszakadt.

Később saját nevét használva felkereste a hölgyet, miszerint pornográf oldalakon talált rá a fotóira, amit egy illegális szoftverrel el tud távolítani. Ezért 150 ezer forintot kért áldozatától, amit meg is kapott. Pár hét elteltével, immáron Balázs feleségének kiadva magát kereste fel a nőt, akitől hat alkalommal összesen 2.000.000 kért és kapott, miután megzsarolta őt a fotók kiszivárogtatásával.

Nem sokkal később Lajos nevű alteregójával szerzett 1.150.000 forintot, ezúttal azt hazudta, hogy főnöke tönkre akarja őt tenni az intim fotók miatt. A nő Csaba segítségét kérte, a juttatásért cserébe meg is kapta a "szoftveres szolgáltatást".

Végül ismét Csabaként vásároltatta vissza áldozatával saját fotóit, 550.000 forint értékben, majd azzal próbálkozott, hogy „idegeneknek az internetes dolgaihoz történő hozzáférését” fogja letiltani 150 ezerért, de ekkor már a rendőrséghez fordult a közel négymillió forinttal lehúzott sértett.

Mindeközben új néven, Gáborként ismét regisztrál a társkeresőre, ahol akad egy új áldozata is. A tőle megszerzett intim képeket szintén pénzért szerette volna leszedni az internetről, ám ebbe a nő nem ment bele. Két hónappal később 'Gábor', azaz Csaba azt helyezte kilátásba, hogy ha nem fizet, közzéteszi a fotókat az interneten. Ő is a hatóságoktól kért segítséget.

A vádlott tetteiért, minősített csalás és más bűncselekmények miatt a Győri Járásbíróságon fog számot adni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések