A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megszavazta az Országgyűlés az uniós gazdasági csomagról szóló javaslatot

A dokumentum lényege, hogy Magyarországnak nincs szüksége a hitelre, hanem csak a járvány ellen rosszul védekező országoknak, azonban a hitel terheit közösen kell viselnie az uniós országoknak, és közösen kell azt vissza is fizetniük. 

A kormány álláspontja egyértelmű: más nem mondhatja meg, hogyan és mire költsük el ezt a pénzt, valamint politikamentes elosztásra van szükség. Magyarország a gazdaság újraindítására, a munkahelyteremtésre és a növekedésre akarja költeni ezt a pénzt.

Az Országgyűlés kedden a kormánypártok javaslatára határozatban szabott feltételeket a kormánynak ahhoz, miként támogathatja az Európai Unió (EU) koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét.

A határozati javaslatot az Országgyűlés 128 igen, 16 nem és 1 tartózkodás mellett elfogadta – írja az Origo.

A támogatási feltételeik között szerepel, hogy

a szegényebb országok nem kaphatnak kevesebb forrást, mint a gazdagok;

 a pénzt kizárólag a gazdaság újraindítására, a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére lehet fordítani;

 a forrás nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének a megítélése.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések